Byhus i Ille Sur Tét

Sport        

Tag udfordringen op !

Hele området byder på fantastiske muligheder for spændende udendørs aktiviteter. Og klimaet gør, at der er mulighed for at dyrke mange former for sport hen over hele året. I bjergene er klatring, vandring, canyoning, riverrafting, ridning og cykling nogle af mulighederne. Og om vinteren byder bjergene på skiløb - både alpint og langrend. I området langs med kysten findes flere sportsanlæg med tennis og squash samt golfbaner - og ved havet kan man igen vindsurfe, dykke og sejle

Ridning

Oplev naturen fra en hesteryg ! Der er mange muligheder for både enkeltture og små rideferier:

· Equi-libre arrangerede ture på 2-8 dage - engelsk

· Equipyrené - Mange udbydere af større og mindre rideudflugter i Pyrenæerne - fransk

Skiløb 

De bedste skisportsteder finder man i bjergene mod syd. I CAMURAC området (1400-1800 m.o.h.)  er der 15 pister, 7 lifte, snekanoner og skiskole. Ring til kontoret i Belcaire 0468 2075 89 eller sneskolen i Comus 0468 2033 69. Andre skiområder i Pyrenæerne: Font Romeu (1650-2250 m.o.h.), Les Angles (1570-2100 m.o.h.), La Mongie (1800-2500 m.o.h. med 64 pister og 53 lifte). Få flere oplysninger fra Ski-France.

De største skisportssteder i Pyrenæerne:

Mijanes, Puyvalador , Formigueres, Les Angels, Font Romeu, Puigmal, Ax les Thermes, Andorra

Bjergaktiviteter 

I bjergene er der virkelig muligehed for at sætte sin fysik og sin kondition og til en vis grad også sit vovemod på en prøve. Her kan man "Rappelle", som klatring op og ned af bjergsider (med line) hedder. Riverrafting er også en mulighed mange steder. Men måske bedst først på sommeren, hvor der stadig er masser af vand i floderne.

Så er der Canyoning, som er en relativt ny og ikke helt ufarlig sport, hvor man vandrer, svømmer og klatrer igennem en flod i bunden af en bjergkløft. Her skal man ikke begive sig ud på egen hånd, men leje en fører eller tage på en arrangeret tur, hvor man deltager på et hold. Det obligatoriske udstyr er våddragt og styrthjelm og solide sko - dragten og hjelmen kan man leje ! 

Kurbade & termiske kilder

Der er masser af kurbade og termiske kilder i området som man kan prøve. Tryk her.

Strand- og vandaktiviteter

Langs hele kystlinien er der muligheder for dykning, surfing, jetski, vandland, gocart og meget mere.

Golf 

Saint Cyprien byder på en 27 hullers bane. Men der er også golfbaner i bjergene. En af dem med en meget smuk beliggenhed finder du i Falgos, der ligger tæt ved den spanske grænse. Falgos - siden kan læses på svensk, engelsk og fransk.

De findes i dag 20 golfbaner i Lanquedoc-Roussillon. Af disse har flg. egen hjemmeside:

Falgos golf

Carcasonne Golf Club

Golf d'Uzès

Golf de Coulondres

Golf Hotel de Fountcaude

Golf de Montpellier Massane

Golf de Saint-Thomas

Golf de Saint-Cyprien

Museer 

I de forskellige regioner findes adskillige landbrugsmuseer og mindre bymuseer. Måske områdets bedst kendte museeum, Dinosaurus Museet, findes i Esperaza, i togstationens bygning.

Man har fundet en del velbevarede skeletter af de forhistoriske dyr i området, og suppleret med fund fra andre steder er de her samlet i det lille, velfungerende museum. Det specielle ved dette museum er, at man gennem en glasrude kan følge arkæologernes arbejde med at rengøre og præservere knoglerne. Den lokale avis har endvidere beskrevet en udbygning, der skal stå klar i 2003.

I samme bygning finder man Hattemuseet (Musee de Chapellerie). Hvorfor netop et hattemuseum kunne man spørge. Det har dog sin naturlige forklaring, idet Esperaza fra midten af 18 hundredtallet og indtil anden verdenskrig var storproducent af fine, håndlavede hatte. Nu tænker man umiddelbart på fire koner, der sidder hjemme og syer på livet løs, men nej - dette var faktisk en stor virksomhed med flere hundrede ansatte, der eksporterede hatte til hele verden. Mens de omkringliggende samfund hovedsageligt ernærede sig ved skovbrug, tømmerhandel og vinfremstilling, var de altså lidt "finere" i Esperaza.

Her findes også et lille Honning Museum (Musee de Miel), hvor man kan købe alle variationer af den søde masse. Bliver man træt af museer, kan man købe en god frokost i restauranten "Le Deux Musée".

I Limoux er der Musée Petiet med fine malerier fra det 14. århundrede til i dag. Det ligger på Promenade du Tivoli.

I Quillan findes L'espace Cathare, hvor Catharernes historie og slotte er beskrevet.

Puivert har Musée du Quercorb, der beskriver livet i det forrige århundrede samt fremstilling af gamle musikinstrumenter.

I Montségur er der Musée Archéologique, et interessant arkæologiosk museum.

I Carcassonne findes et nydeligt kunstmuseum Musee des Beaux-arts og et skole museum Musee de l'école.

Grotter og Kløfter  

Vil man køre lidt længere op findes flere flotte grotter, bl.a. Gouffre de Limousis 13 km. nord for Carcassonne. Her findes et af verdens største grotterum med målene 100x15 meter og 20 meter til "loftet" samt en underjordisk vandløb og "den grønne sø". Se også den kæmpemæssige, 4 meter høje massive stalakit.

Ved den historiske by St. Paul de Fenouillet findes imponerende kløfter Le Gorges de Galamus, der absolut også er et besøg værd. Tæt på denne by finder man også den gamle bjergbane med Det Gule Tog, der siges at køre en uforglemmelig tur i bjergene.

Slotte og Borge

Et af verdens største og bedst bevarede fæstningssværker fra middelalderen findes i Carcassonne La Cité. Smukt beliggende på en bakketop findes en hel landsby, omkranset af bombastiske mure, tårne og fæstninger, der nænsomt og over en lang periode er blevet restaureret til den store guldmedalje. Det SKAL opleves.

I højsæsonen er her mange turister, så kom gerne tidligt på morgenen. Her er fri entre, og mange muligheder for at købe  souvenirs, frokost og kunst.

Husk kamera !

Oversigt

Vil du have en komplet oversigt med alle muligheder og for hele området, så fås den her.—På engelsk

Aktiviteter